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食品科学科

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原 宏佳

 
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研究者氏名原 宏佳
 
 
URL
所属日本獣医生命科学大学
部署食品バイオテクノロジー教室
職名講師
J-Global ID201701006872251986

研究分野

 
  • ライフサイエンス / 応用微生物学 / 

論文

 
 
Tatsuro Shibui   Hiroyoshi Hara   
BIOTECHNOLOGY PROGRESS   33(5) 1201-1208   2017年9月   [査読有り]
Pichia pastoris has been used for the production of many recombinant proteins, and many useful mutant strains have been created. However, the efficiency of mutant isolation by gene-targeting is usually low and the procedure is difficult for those ...
 
新 良一   伊藤 幸惠   片岡 元行   原 宏佳   大橋 雄二   三浦 詩織   三浦 竜介   水谷 武夫   藤澤 倫彦   
腸内細菌学雑誌   28(1) 15-24   2014年1月   [査読有り]
豆乳の発酵産物が宿主に及ぼす影響を検討した報告は少ない。今回、我々は豆乳の乳酸菌発酵産物(SFP:Soybean milk-Fermented Product)がヒト腸内細菌叢に及ぼす影響を検討し、さらに大腸の発がん予防とその作用機序についても合わせて検討した。SFPは豆乳を複数の乳酸菌と酵母で混合培養後殺菌し、凍結乾燥して調製した。一般的な日本食を食べているボランティアにSFPを摂取させ(450mg/day/head for 14 days)、腸内細菌叢の変化を比較したところ、SFP群は...
 
Hiroyoshi Hara   Yuji Ohashi   Toshio Sakurai   Kazuhiro Yagi   Tomohiko Fujisawa   Shizunobu Igimi   
JOURNAL OF THE FOOD HYGIENIC SOCIETY OF JAPAN   50(4) 173-177   2009年8月   [査読有り]
The influence of Nisaplin, which contains 2.5% nisin, on the growth of Listeria monocytogenes in Karashi-mentaiko (red-pepper seasoned cod roe) was investigated. The MICs of Nisaplin for L. monocytogenes (10(8) CFU/mL) were measured; seven isolate...
 
HARA Hiroyoshi   OHASHI Yuji   SAKURAI Toshio   YAGI Kazuhiro   FUJISAWA Tomohiko   IGIMI Shizunobu   
食品衛生学雑誌   50(5) 278-278   2009年