トップページ > 応用生命科学部> 食品科学科 

食品科学科

研究者リスト >> 三浦孝之
 

三浦孝之

 
アバター
研究者氏名三浦孝之
 
ミウラ タカユキ
所属日本獣医生命科学大学
部署応用生命科学部 食品科学科 乳肉利用学教室
職名講師

研究キーワード

 
畜産食品 , 乳科学

研究分野

 
  • 農芸化学 / 食品科学 / 
  • 畜産学・獣医学 / 畜産学・草地学 / 

論文

 
Miura T, Kishioka Y, Wakamatsu J, Hattori A, Nishimura T
Animal science journal = Nihon chikusan Gakkaiho   81(1) 102-107   2010年2月   [査読有り]
Miura T, Kishioka Y, Wakamatsu J, Hattori A, Hennebry A, Berry CJ, Sharma M, Kambadur R, Nishimura T
Biochemical and biophysical research communications   340(2) 675-680   2006年2月   [査読有り]

Misc

 
Takayuki Miura, Kaori Tokumaru, Ryozo Akuzawa
Food Science and Technology Research   21(3) 353-357   2015年1月
Copyright © 2015, Japanese Society for Food Science and Technology. The application of cooking water abundant in phenolic compounds, obtained from cooking three types of beans (black soybean, yellow soybean and adzuki bean) and chestnut inner shel...
Shun Yamaguchi, Takayuki Miura, Asami Baba, Ryozo Akuzawa
International Dairy Journal   23(2) 86-90   2012年4月
Active acid phosphatase (AcP), 37kDa, was completely separated from the purified lactoferrin fraction of bovine milk (LF-rich fraction). The N-terminal amino acid sequence of the 37kDa molecule had 84% homology with bovine uteroferrin (Uf)-like pr...
三浦孝之, 阿久澤良造
日本乳酸菌学会誌   22(2) 93-99   2011年7月
Takayuki Miura, Kanako Ono, Tomoe Izumi, Ryozo Akuzawa
International Dairy Journal   20(2) 67-71   2010年2月
The aim of this study was to determine the principal active molecules in the acid phosphatase (AcP) fraction of skim milk origin using immunostaining and AcP staining. The AcP fraction was separated from skim milk at 0.38 m NaCl using carboxymethy...
Ryozo Akuzawa, Takayuki Miura, Hiroshi Kawakami
Bioactive Components in Milk and Dairy Products   215-233   2009年12月

競争的資金等の研究課題

 
乳製品の品質に関わる研究