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食品科学科

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小林 優多郎

 
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研究者氏名小林 優多郎
 
 
URL
所属日本獣医生命科学大学
部署応用生命科学部 食品科学科
職名講師
学位博士(農学)(九州大学)
J-Global ID201701016920401931

研究分野

 
  • ライフサイエンス / 食品科学 / 

経歴

 
2017年4月
 - 
現在
日本獣医生命科学大学  助教 
 
2015年4月
 - 
2017年3月
香川大学医学部  博士研究員 
 

学歴

 
2012年4月
 - 
2015年3月
九州大学大学院 生物資源環境科学府 生物産業創成専攻
 
2010年4月
 - 
2012年3月
九州大学大学院 生物資源環境科学府 生命機能科学専攻
 
2006年4月
 - 
2010年3月
九州大学 農学部 生物資源環境学科
 

論文

 
 
Yutaro Kobayashi   Masanori Matsuishi   
Japanese Journal of Meat Science and Technology   63 213-213   2022年9月   [査読有り]
 
Yutaro Kobayashi   Hiroyuki Inagawa   Chie Kohchi   Kimiko Kazumura   Hiroshi Tsuchiya   Toshiyuki Miwa   Katsuichiro Okazaki   Gen-Ichiro Soma   
PLoS ONE   13(6)    2018年6月   [査読有り]
The pathogenesis of Alzheimer’s disease (AD) remains unclear, but an imbalance between the production and clearance of amyloid-β (Aβ) peptides is known to play a critical role in AD progression. A promising preventative approach is to enhance the ...
 
Yutaro Kobayashi   Hiroyuki Inagawa   Chie Kohchi   Kimiko Kazumura   Hiroshi Tsuchiya   Toshiyuki Miwa   Katsuichiro Okazaki   Gen-Ichiro Soma   
PLoS ONE   13(3) e0195008   2018年3月   [査読有り]
Pantoea agglomerans (P. agglomerans) is a Gram-negative bacterium that grows symbiotically with various edible plants, and the oral or sublingual administration of lipopolysaccharide derived from P. agglomerans (LPSp) have been suggested to contri...
 
Masanori Matsuishi   Yoshitaka Eda   Emi Saito   Shohei Yamamoto   Kenji Kanamori   Yuto Goto   Yutaro Kobayashi   Akihiro Okitani   
Animal Science Journal   89(3) 597-605   2018年3月   [査読有り]
Denaturation of actin and myosin in myofibrils induced by heating at 50°C was investigated to reveal the mechanism of irreversible liberation of actin from myofibrils on heating at lower temperatures than conventional cooking. Denaturation of thes...
 
Ran Zhang   Hiroyuki Inagawa   Masaru Takahashi   Ami Kawanishi   Kimiko Kazumura   Hiroshi Tsuchiya   Naokazu Morishita   Yutaro Kobayashi   Tsutomu Masaki   Hideki Kobara   Gen-Ichiro Soma   
ANTICANCER RESEARCH   37(7) 3897-3903   2017年7月   [査読有り]
Background/Aim: Phagocytes recognize pathogens that enter the body as well as other abnormal and foreign materials that may exist within an organism (such as dead cells, oxidized lipids, and denatured proteins), and phagocytose and eliminate them ...

MISC

 
 
小林 優多郎   Mine Yoshinori   松井 利郎   
食品加工技術 : 日本食品機械研究会誌   34(4) 165-170   2014年   
 
小林 優多郎   松井 利郎   
ニューフードインダストリー   54(11) 39-46   2012年11月   

講演・口頭発表等

 
 
小林優多郎   松石昌典   
第64回日本食肉科学会大会   2023年3月25日   
 
68th International Congress of Meat Science and Technology   2022年8月24日   
 
小林優多郎   松石昌典   
第63回日本食肉科学会   2022年3月26日   
 
Yutaro Kobayashi   Masanori Matsuishi   
67th international congress of meat science and tecnology   2021年8月23日   
 
小林優多郎   松石昌典   
日本畜産学会第128回大会   2021年3月27日   

担当経験のある科目(授業)

 
2023年4月
 - 
現在
生物統計学 (日本獣医生命科学大学)
2020年9月
 - 
現在
分析化学 (日本獣医生命科学大学)
 
   
 
食べ物の科学入門 (日本獣医生命科学大学)
 
   
 
食品化学実験 (日本獣医生命科学大学)
 
   
 
食品科学基礎実験 (日本獣医生命科学大学)

所属学協会

 
 
   
 
日本食肉研究会
 
   
 
日本栄養・食糧学会
 
   
 
日本食品科学工学会

共同研究・競争的資金等の研究課題

 
 
和牛肉の嗜好性に貢献する和牛香の生成に必要な牛肉成分の探索
日本学術振興会: 科学研究費助成事業 若手研究
小林 優多郎 
研究期間: 2020年4月 - 2022年3月
 
缶詰牛肉製品の嗜好性に寄与する特徴的な香りの生成機構の解明
日本獣医生命科学大学: 若手研究者研究支援経費
小林優多郎 
研究期間: 2019年7月 - 2020年3月
 
研究期間: 2018年4月 - 2019年3月
 
霜降り豚肉の香味に寄与する因子に関する研究
伊藤記念財団: 研究助成事業
松石昌典 小林優多郎 
研究期間: 2017年4月 - 2018年3月